Etiketter

torsdag 1 september 2011

Persongranskning av Sovay

Sovay levde i slutet av 1700-talet och var förlovad med James, men hon fick reda på att han var otrogen.Då red hon ut på sin häst och rånade honom på hans förlovnings ring som han lovat att inte ta av sig. Hon var inte som andra flickor för att hon red som en karl och hade ett vapen som hon kunde skjuta med. Hon hade en pappa som var ganska rik. Hon hade ingen mamma och hon bodde Campton en herrgård, som var en lant egendom. Hon var ganska orädd och kaxig och gillade inte att se på sej själv, men pappan hade beställt ett porträtt av henne. Hon hade en bror som studerar i Oxford, han hette Hugh. Pappan hade radikala idéer och vill förändra samhället. Pappan hette Sir john Middleton. Hon tog från de rika och gav till de fattiga (lite som Robin hood)

1 kommentar:

  1. Du har skrivit en fyllig persongranskning. Bra!

    KONTROLLÄS! Det finns en del onödiga misstag, t ex denna mening som jag skriver rätt här, ...hon bodde på Comptonherrgården (eller: Compton, en herrgård), som var en lantegendom.

    Tänk också på att skriva i samma tidsform hela tiden. Du börjar skriva i imperfekt (dåtid, t ex hade) men växlar ibland till presens (nutid, t ex har). Håll dig till dåtid hela tiden för hela berättelsen utspelar sig i förfluten tid och det är inte så att hon fortfarande har en bror som heter Hugh.

    SvaraRadera